TAGS: állatkertállatokHelloMiskolcLátnivalókminimiskolcvisithungaryvisitmiskolc

Ha szereted az aranyos, erdei állatokat, akkor kiránduljatok el a Csanyik-völgybe, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba. A hatalmas park területén több mint száz fajta lakóval barátkozhattok össze. Élnek itt őshonos Kárpát-medencei állatok, távoli földrészek egzotikus élőlényei és simogatnivaló kicsi és nagy háziállatok.

Európából, közvetlen közelünkből a barnamedvét, a vörös rókát, a bölényeket és a vadmacskákat ismerheted meg. Ázsiából a tigris és a leopárd érkezett ide. Utóbbi nagyon kedves minden látogatóhoz az üvegen keresztül is. Afrikából a népszerű szurikáták, a folyton izgága gyűrűfarkú makik, a huszármajmok és a gerezák jöttek.

Kattaikrek - Fotó: veress Tamás
Kattaikrek – Fotó: Veress Tamás

Dél-amerikai állat a liszt-majmocska, a tatu és a pekari. Ausztráliából kengurukat, emut tekinthetsz meg. Észak-Amerikát a mosómedve és a táncos kúszósülök képviselik.

Ez az a hely, ahol megbarátkozhatsz olyan izgő-mozgó vagy tekergőző lényekkel is, amelyeket sokan undorítónak, csúfnak és ijesztőnek bélyegeznek ilyen állat például a gőte, a sikló, a sáska, a béka vagy az egér.

kúszósül - Miskolci Állatkert- és Kultúrpark
kúszósül – Fotó: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

Az állatkertben nemcsak az élővilág sokféleségét csodálhatod meg, hanem felmászhatsz és játszhatsz egy magaslesen, amelynek egyik emeletéről egy kanyargós csúszda és egy rövid kötélpálya nyílik. A szoborpark élőlényeit biztosan mókásnak fogod találni. Akár még az óriásteknős vagy egy fóka hátára is felülhetsz.

allatkert-201506-nj-6-cut

Barátkozz meg a természettel! Olvasd fel szüleidnek a tanösvény tábláin rejlő mesét is, mely az erdei állatok és növények titkait árulja el nektek.

beka-04