A Miskolctapolcai Park szomszédjában találod meg az egyik legizgalmasabb fürdőt és strandot, ahol eddig valaha jártál: a Barlangfürdőt. Ez egy olyan különleges hely, ahol egy hosszú barlangrendszerben engednek úszkálni, csobbanni, és felfedezni rengeteg izgalmas járatot.

A vadvízi medencében együtt úszhatsz a sodrással. A hálós hídon igazi kaland átkelni. A Csillagteremben egy sajátos világba csöppenhetsz, ahol a plafonra festették a csillagos égboltot. Láthatsz földöntúli fényeket, és még a saját visszhangodat is meghallhatod.

Nyáron a fürdő külső medencéiben fürdőzhetsz. Neked találták a három gyerek medencét, de főleg a vízi játszóteret, ahol kedvedre csúszdázhatsz, ugrándozhatsz és pocsolhatsz. A kagylómedencében pedig az egész családdal jót játszhatsz, és még a tűző nap elől is elbújhattok.

Állítólag a barlangot tápláló kristálytiszta vízben lakott egykor a fehér kígyó is, aki a mese szerint sok tapolcai és görömbölyi embert meggyógyított. Mai napig a felnőttek azért is járnak ide, hogy kikúrálják magukat betegségeikből.

Mesék a Barlangfürdőről:

Kattints MisKára, és kukkants be a Barlangfürdőbe!

 

Kattints MisKára, és kukkants be a Barlangfürdőbe!