TAGS: állatokbékaBékás-tócsónakázásHelloMiskolcLillafüredminimiskolcMiskolcMiskolctapolcamókusvisithungaryvisitmiskolcvízibicikli

Ha Miskolctapolcára érkeztek, akár autóval, akár busszal, mindenképpen nézzetek körül a hatalmas ősparkban. Csodaszép és ritka virágok nyílnak itt, tavasszal és nyáron több mint hetvenféle. Különlegesen szépek a tavon úszó, lila virágú vízililiomok.

Ugyanebben a tóban laknak a békák, kacsák, hattyúk és színpompás halak is. A tó egy régi kráterben helyezkedik el, amelyben megközelítőleg ötvenféle hőforrás található. A vízből kiemelkedik egy kis sziget, amely a „szerelemsziget” nevet viseli. Egy helyi babona szerint, aki idelátogat a kedvesével, az a jövőben nem tud elválni tőle.

A miskolctapolcai parkot egy középkori apátság kertjéből alakították ki. Mókás lakói azok a kis mókusok, amelyek fáról-fáról szaladnak vagy pillanatokra előbukkannak a fák lombkoronái közül. Ha szerencsés vagy megpillanthatsz egyet közülük.

A kis tavon csónakázni és vízibiciklizni is lehet tavasz végén és nyáron, jó idő esetén még szeptemberben is. A parkhoz közel pedig egy szuper játszótér áll.

tapolca-2014-07-ks-2