Hatalmas babagyűjtemény a belvárosban – Miskolci Játékmúzeum
TAGS: babákbelvárosfigurákHelloMiskolcLátnivalókminimiskolcvisithungaryvisitmiskolc

Miskolc egyik régi, emeletes épülete az úgynevezett Weidlich-palota egy kedves, kis helyet rejt magában: a Miskolci Játékmúzeumotot. A több termes tárlaton hagyományos porcelán és műanyagbabákat, különleges Barbie-babákat, művészi készítési egyedi darabokat és filmes- és akciójáték figurákat nézhettek meg.

Olyan egy kicsit belépni ide, mint egy babaházba. A bábuk mellett hihetetlen szépségű sakkasztalok és sakkfigurák, valamint érdekes játékkanapék is várják, hogy felfedezd őket.

A vitrinekből olyan híres történelmi vagy kitalált alakokat megformáló figurák és babák néznek vissza rád pl. Indiana Jones, Marilyn Monroe, Scarlett O’Hara, Rómeó és Júlia, Elvis Presley, Diana hercegnő és az angol I. Erzsébet királynő. A nemzeteket Barbie-babák képviselik. Az egyik magas polcon álló baba, a Gyémántkirálynő nevet viseli, talán nem véletlenül, hiszen ő a kiállítás legragyogóbb és egyik legértékesebb darabja. Az utolsó szobában pedig egy valódi babaház lakói várják, hogy belepillants icipici mindennapjaikba.

Biztosan nem fogjátok megbánni, ha egyszer ellátogattok ide a szüleitekkel! A játékos kedvű felnőtteknek is tetszeni fog, mert felismerhetik és megcsodálhatják a kedvenc filmjeik vagy sorozataik miniatűr hőseit.

jatekvilag-20161205-jz05