Királynék és hercegnők vára – Diósgyőr

A Bükk erdei alatt magasodik egy hatalmas, négytornyú várkastély, mely izgalmas titkokat és emlékeket őriz. Egykor egy olyan királyé volt, aki lovagként harcolt. Ezt a királyt Lajosnak hívták. A szépséges várat és a birtokot rendszeresen látogatta Lajos király édesanyja és felesége, a királyné. Itt nyaraltak egész udvartartásukkal és rengeteg nemessel, akik sokat vadásztak az erdőkben lakó vaddisznóra, medvére és bölényre. Miután meghalt Lajos a vár a királynék javadalma – jegyajándéka – lett. Még az “igazságos” Mátyás király hitvese Beatrix királyné is birtokolta.

A várban igazi udvarhölgyek, lovagok és nemesek vezetnek utadon, teremről teremre. Nézd meg a dicsőséges lovagok termét! Tudd meg, hogyan öltöztek és milyen ágyban feküdtek a királykisasszonyok! Kukkants be oda, ahol a királyok okosodtak!

Utad vezessen a varázslatok és bűbájok szobájába, ahol saját varázsitalt is kitalálhatsz. Látogasd meg a helyi kovács műhelyét is, ahol felpróbálhatod a hős lovagok páncélját és megnézheted milyen fegyverekkel indultak csatába. A szédületes vártorony megmászása szüleiddel, bizony felejthetetlen élmény lesz.

A hétvége itt csupa-csupa izgalmas kaland! Sokszor ellátogatnak ide más várak lovagjai, harcosai és mesterei, akik érdekes bemutatókat mutatnak.

S25C-216070110220_0001

 

Mesék Diósgyőr váráról a Minimiskolc.hu oldalon:

Játékok:

Kattints MisKára, és lesd meg, hol aludtak a királynék!