A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 125 állatfaj mintegy 700 egyedét mutatja be, ahol látogatóink megismerkedhetnek a hazai erdők állatvilágával, távoli földrészek egzotikus állataival, és a ma már szintén érdekességnek számító őshonos háziállatfajták is láthatóak.

Dávidszarvas - Fotó: Veress Tamás
Dávidszarvas – Fotó: Veress Tamás

 

Az országban egyedülálló módon csak nálunk láthatnak az érdeklődők rhesus-majmokat, kulánokat és David-szarvasokat. Szintén csak nálunk szaporodnak a nagy szőrös tatuk, és rendszeresen jönnek a világra utódok a Liszt-majmocskák, a kenguruk, a vaddisznók és sok más állatfaj esetében is. Állatkertünk részt vesz nemzetközi fajmegőrző programokban is, amelyek révén a természetes élőhelyükről kipusztult állatok az állatkertekben fennmaradhattak.

Kattaikrek - Fotó: veress Tamás
Kattaikrek – Fotó: veress Tamás

 

Állatkertünk minden évben gyarapodik, így nyújtva folyamatosan új élményt a hozzánk látogatóknak. Ezért érkeztek a közelmúltban az országban csak nálunk látható észak-amerikai kúszósülök, a két fiatal barnamedve, vagy éppen a rénszarvasok. Az állatkert feladatának tekinti, hogy az állatok bemutatása mellett felhívja a figyelmet a minket körülölelő természet apró csodáira.

Területünk közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz, így ízelítőt adhatunk a Bükk hegység gazdag élővilágából is. A Miskolci Állatkert erdei környezete önmagában is kiváló terep a természettel való barátkozásra, valamint állatbemutatóval, -simogatóval és látványetetésekkel is várjuk látogatóinkat.