TAGS: hús
Print Recipe
Borsodi madárka
A név megtévesztő. A Borsodi madárka csak külsejében madárka, kívül és belül is legtöbbször sertéshúsból készítik. Nagyon finom sült ebédre és vacsorára rizshez.
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Dolgozzátok össze a darált húst zúzott fokhagymával, az apróra vágott füstölt szalonnával, a sóval, a borssal és a pirospaprikával!
  2. Eközben főzzétek meg a tojásokat, majd hűtsétek le őket!
  3. Vágjátok az uborkát apró kockákra!
  4. Verjétek ki egy klopfolóval a combszeleteket!
  5. Minden egyes szeletre tegyetek egy kis halmot az ízesített, darált húsból! A tetejét pedig szórjátok meg az apró kockákra vágott tojással és uborkával.
  6. Fogjátok össze a szeletek négy sarkát úgy, hogy egy kis batyut kapjunk. Fogvájó segítségével a sarkokat tűzzétek össze!
  7. Tegyétek egy kizsírozott sütőedénybe, és egy kevés vizet öntsetek alá. Ezután előmelegített sütőben, közepes lángos süssétek meg!
  8. Ha megsül, úgy fog kinézni, mintha az egyes batyuk kis sült madárkák lennének. Tálaláskor a belőle főtt pecsenyelével locsoljátok meg!
Megjegyzés

A madárkák elkészítéséhez kérd egy felnőtt segítségét!

A recept eredeti forrása: receptindex.hu

A recept megosztása