TAGS: édességpalacsinta
Print Recipe
Borsodi palacsinta halom bükkszentkereszti, csipkebogyós sziruppal
Fincsi palacsintatorta vitamindús sziruppal, dióval és lekvárral.
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Vágjátok fel a palacsintákat ujjnyi széles csíkokra!
  2. Keverjétek össze a kakaóval, dióval, a baracklekvárral és a rummal!
  3. Halmozzátok a keveréket egy kivajazott tűzálló tálba!
  4. Tegyétek a megtisztított almaszeleteket a tetejére!
  5. Szórjátok meg fahéjjal, majd süssétek meg a sütőben magas hőfokon, amíg aranybarna nem lesz.
  6. Verjétek fel keményre a habot a porcukorral, és lassan adjátok hozzá a csipkebogyós szirupot!
  7. Vonjátok be a fehérjés, szörpös habbal a palacsinta halmot, és szárítsátok még pár percig a sütőben, alacsony hőfokon.
  8. Tálaljátok kedvetek szerint a palacsintahalmot!
Megjegyzés

A palacsinták sütésénél, és a halom készítésénél kérd egy felnőtt segítségét!

Az eredeti recept forrása: izletes.hu

A recept megosztása