TAGS: befőttédesség
Print Recipe
Dió mézben eltéve
Dió mézben eltéve, naranccsal és szegfűszeggel tűzdelve. Régi miskolci recept.
Miska mézzel
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
Miska mézzel
Elkészítés
  1. Fiatal, zöld diókat 14 napon át friss vízben áztatjuk.
  2. Ezután betűzdeljük a szegfűszeggel.
  3. Néhány percre forrásban lévő vízben dobjuk narancshéjjal.
  4. Kivesszük a diókat a vízből. Miután a diók kihűltek, langyos mézben, befőttes üvegbe tesszük, és lezárjuk.
  5. A diók így sokáig elállnak és finomak maradnak. Ezután ízlés szerint magukban vagy valamilyen másik desszerthez fogyaszthatók.
Megjegyzés

Elkészítéséhez kérd szüleid segítségét! A recept forrása: Bozena Nemcová (cseh írónő) Miskolci levelek 1851.

A recept megosztása