TAGS: tészta
Print Recipe
Diósgyőri Vitéz Kolbászos sült rakott tészta
MisKa kolbászból főz
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
MisKa kolbászból főz
Elkészítés
  1. A tésztát enyhén sós vízben főzzük „al dente” keménységűre, majd szűrjük le. A bacont vágjuk csíkokra, a kolbászt és a zöldségeket karikázzuk fel.
  2. Készítsük el az öntetet a tésztához. Ehhez verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejfölt, vagy tejszínt. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. Egy jénai vagy tűzálló tál alját kenjük ki vajjal, majd simítsuk bele a főtt tészta 1/3-ad részét, és szórjuk meg egy kevés delikáttal. Erre rendezzük tetszés szerint a kolbászkarikákat, bacont, a paprikát, a paradicsomot, és a hagymát. Ezután újabb réteg tészta, delikát, és a maradék kolbász, bacon, paprika, paradicsom és hagyma következik. Végül fejezzük be a rétegezést, az utolsó adag tésztával és az egészre öntsük rá a tojásos öntetet.
  4. A tálat takarjuk be alufóliával. és előmelegített sütőben süssük készre.
A recept megosztása