TAGS: fasírtgomba
Print Recipe
Egybesült gombafasírt erdei gombával
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Egy erős tálba tegyétek bele a zsíradékot, és főzzétek meg a gombát egy kis sóval pörköltnek, figyelve arra, hogy nehogy odaégjen.
  2. A burgonyát reszeljétek le egy almareszelőn!
  3. A reszelt burgonyát keverjétek össze a nyers darált hússal és a közben már kihűlt gombapörkölttel.
  4. A keverékből gyúrjatok 3-4 db hosszú cipót!
  5. A cipókat hempergessétek meg a zsemlemorzsában, és tegyétek őket egy nagy tepsibe.
  6. A forró sütőben 200-220 fokon (5-ös, 6-os fokozaton) süssétek pirosra!
  7. Tálaljátok kedvetek szerint!
Megjegyzés

A fasírt elkészítéséhez kérjétek mindenképpen a szüleitek segítségét!

A recept forrása: MIGE, Miskolci Gombász Egyesület

A recept megosztása