Füstölt pisztráng melegen
Egy könnyű recept ahhoz, hogy hogyan érdemes tálalni a lillafüredi füstölt pisztrángot.
Mennyiség
4személy
Mennyiség
4személy
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A lillafüredi, füstölt pisztrángot kenjétek át kívül-belül vajjal!
  2. Egy kisebb tepsibe vagy egy jénai tálba öntsetek a pici olajból.
  3. Ebbe az olajos tepsibe tegyétek bele a halakat, hogy egymás mellett jól elférjenek.
  4. Ezután alacsony fokozatú, előre melegített sütőben forrósítsátok 5-10 percig. Közben néha nézzétek meg, és locsolgassátok meg a már kiolvadt vajjal a halakat egy kisebb kanállal.
  5. Ha kész vagytok, a füstölt, vajas húst francia salátával, paradicsommal tálalhatjátok.
Megjegyzés

A pisztráng elkészítéséhez kérjétek mindenképpen a szüleitek segítségét!

A recept forrása: Hoitsy György, A pisztráng tenyésztése és horgászata, 137.