Hamujka
Krumplis étel, mely fogyasztható juhtúróval és tehéntúróval. Egy kis pirított hagymával a tetején nagyon finom.
Mennyiség
4személyre
Mennyiség
4személyre
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Vágjátok kockákra a krumplikat!
  2. Tegyétek fel vízben főni! Egy kis sót is adjatok hozzá. A víz lepje el.
  3. Főzzétek kb. 20 percig, amíg a krumpli fel nem puhul.
  4. Tegyétek hozzá a vizes krumplihoz a fűszereket, a lisztet, úgy hogy a tüzet takarékra állítsátok.
  5. Törjétek össze a krumplit és dolgozzátok össze a többi hozzávalóval, a főzővízzel is kb. 3-5 percig a takarék lángon főzve.
  6. Vegyétek le a tűzről a masszát!
  7. Zsírral megkent evőkanállal szaggassátok a tányérokra.
  8. Szórjátok meg a túróval és a pirított hagymával!
  9. Ízlés szerint 1-2 kis kanál tejföllel locsoljátok meg.
Megjegyzés

A hamujka elkészítéséhez kérjétek egy felnőtt segítségét!

Az eredeti recept forrása: utikonyv.hu/Miskolci Szakácsok Receptjei – Farkas Lászlóné receptje alapján