TAGS: halhúspisztráng

Egy különleges fogás azoknak, akik imádják a halat, főképp a lillafüredi, sebes pisztrángot.

Print Recipe
Lillafüredi pisztráng füstölt pisztrángos mártással
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Kérd meg a szüleidet, hogy tisztítsák meg a 4 darab, kis méretű, nyers pisztrángot!
  2. A halak húsát kenjétek be vajjal, majd sózzátok, borsozzátok be!
  3. A pisztrángokat tegyétek bele a tepsibe vagy egy jénai tálba.
  4. Süssétek ki őket a tálban vagy a tepsiben. A maradék vajat felolvasztva csorgassátok a húsra sütés közben.
  5. Eközben a füstölt pisztrángok húsát szedjétek le a gerincről, és törjétek össze villával, majd tegyétek egy külön keverőtálba.
  6. A füstölt pisztráng húsához adjatok hozzá az 1 dl tejszínt, a tejfölt, a csipet borsot és a mustárt.
  7. Verjetek fel habverővel 1 dl tejszínből kemény habot, és óvatosan ezt is keverjétek hozzá a füstölt pisztrángos masszához!
  8. A sült kisebb halakat tálaljátok a füstölt pisztrángból készített mártással!
Megjegyzés

Kérd szüleid, nagyszüleid vagy nagyobb tesód segítségét a pisztráng elkészítéséhez! Soha ne süsd egyedül!

A recept eredeti forrása: pisztrangtelep.hu

A recept megosztása