TAGS: perectészta
Print Recipe
Miskolc-Görömbölyi Karácsonyi Perec
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 1 óra
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A vízben oldjátok fel a sót, majd ebből a vízből és a lisztből gyúrjatok kemény tésztát.
  2. Ha összeállt, vékony csíkokat vágjatok, és ezeket sodorjátok egyenként hengerszerűre egy gyúródeszkán.
  3. A csíkok legyenek nagyjából tíz centi hosszúak, és formázzatok belőlük karikákat. A karikákat dobjátok lobogó sós vízbe, amit előzőleg már feltettek a tűzhelyre.
  4. Ha a víz felszínén úsznak, szedjétek ki őket, majd forró sütőben süssétek aranybarnára néhány perc alatt, hatos fokozatú sütőben.
  5. Olajon pirítsatok hagymát, és forgassátok meg ebben a sült perceket. Ezután kedvetek szerint tálalhatjátok.
Megjegyzés

Az elkészítésnél kérd mindenképpen szüleid segítségét!

A recept eredetijének forrása: VIGA Gyula: Tájak, ízek, ételek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc 2004. 149.

A recept megosztása