TAGS: tócsni

Az a fajta tócsni, amelyet a diósgyőri ördöglángoshoz sütnek.

Print Recipe
Ördögtócsni
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Kis lyukú reszelőn reszeld le a burgonyát! Figyelj oda, hogy a kezed ne érjen a reszelő éles részéhez. Ha nem sikerül, inkább kérd meg a szüleidet, hogy segítsenek, és csinálják meg helyetted.
  2. Ízlés szerint tegyetek a reszelt burgonyához sót, borsot, zúzott fokhagymát, paprikát, felkockázott vöröshagymát és egy kevés lisztet. Jól keverjétek össze, amíg egy kocsonyás masszát nem kaptok!
  3. Egy kevés olajat tegyetek egy palacsinta sütő serpenyőbe.
  4. Melegítsétek fel ezt az olajat gázsütőn, és tegyetek rá kanalanként szaggatva a masszából.
  5. Süssétek a masszát pirosra!
  6. Tálaljátok kedvetek szerint valamilyen húshoz köretként vagy önmagában, de valamilyen szószba mártogatva is igen finom.
Megjegyzés

Kérd szüleid segítségét a tócsni elkészítéséhez! Soha ne süsd egyedül!

A recept forrása: Az Észak-Magyarország közléséből, VIGA Gyula: Vágyak, tájak, ízek, ételek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc, 2004. 121.

A recept megosztása