TAGS: pogácsa

Könnyen elkészíthető pogácsa, amiben garantáltan sok öröme lesz az egész családnak.

Print Recipe
Pogácsa Diósgyőri Vitéz Kolbásszal
MisKa és a kolbász
Mennyiség
Hozzávalók
Mennyiség
Hozzávalók
MisKa és a kolbász
Elkészítés
  1. A tejet megmelegítjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük sóval, borssal, majd a tejföllel, vajjal, élesztős tejjel kidolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a kolbászt szétterítjük rajta. Hajtogatjuk, fél órát hagyjuk pihenni. Ezt még kétszer megismételjük.
  4. Az utolsó hajtogatás, pihentetés után jó kétujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, szaggatjuk, tepsibe pakoljuk, pirosra sütjük.
A recept megosztása